Село Синаговци се готви за протест. С постове с подобно съдържание

...
Село Синаговци се готви за протест. С постове с подобно съдържание
Коментари Харесай

В Синаговци недоволстват от тежкотоварния трафик през селото


" Село Синаговци се готви за митинг ".  С постове с сходно наличие поданици на видинското село сигнализираха в обществените мрежи, че в случай че не бъдат взети ограничения за ограничение на преминаващите всекидневно през селото тежкотоварни камиони, които разрушават пътя и заплашват къщите им, са подготвени да изразят недоволството си на улицата. 

Междувременно  Агенция " Пътна инфраструктура "  предприе изкърпване на дупките по пътя Дунавци-Синаговци. Ремонтът обаче може да се окаже неправилен, в случай че не се спрат камионите, разяснява кметският наместник  Марио Симовонян:

" По принцип всички хора са недоволни от това, че минават тежкотоварни коли. Да, разбираме, че е акция - жито, Грамада и т. н., само че въпреки всичко не е удачно да се минава през село, тъй като това са 40-тони камиони, които тресат цялото шосе и надлежно къщите се напукват, има оплакания от хора, които живеят до пътя и са безусловно недоволни... Ето тук тази дупка от ден на ден и повече потъва. Долу пътя сами сте видели за како става въпрос - беше една дребна дупчица, в резултат на това станаха огромни трапища. Те в този момент го ремонтират, само че какъв брой ще издържи на тези огромни камиони... Тук, на този дирек имаше знак, смъкнаха го, не знам по какви аргументи. Мисля, че има различен път, който може да се употребява... Специално за тежкотоварните коли ще сезираме общината и те към този момент да поемат ангажимент към АПИ или към КАТ, с цел да се слагат знаци и да се спре това придвижване.. "
 Снимка: Радио Видин
Жители на Синаговци допълниха картината и споделиха по какъв начин съгласно тях може да се реши казусът.

" Виждаме по 5-6 големи камиона един след различен, отиват към Грамада. А пътят ни се разрушава, но... Сега сякаш няма такова прекосяване, имаше преди към месец, огромен беше трафикът на камиони. Тирове, ужасно доста тирове имаше, само че факт е, че пътят се разруши. Опасно е и за деца, и за възрастни, тъй като минават с неограничена скорост отсам, изключително тировете, те минават с гневна скорост и няма късмет да спре, в случай че някой пресича, няма значение дали е дете или възрастен. По принцип това ни е казусът, че се минава с огромна скорост през селото... Аз не съм непрекъснато тук, само че когато съм тук, шумът е огромен. Пътят дали ще издържи това към този момент не мога да кажа. Къщата към този момент държи... Денонощно минават, аз съм на основния път не може да се спи. Ако има КАТ, всички ще ги глобяват, с над 100 км карат... На основната улица се живее доста мъчно, тези гондоли подвигат огромен звук... Ще се веселя да създадат пътя изпод през Михалаки Георгиево - да минават долу по остарелия път, около реката и да излезе горе на завоя преди Синаговци. Идеален вид е. "

От Агенция " Пътна инфраструктура ", която е притежател на пътя, обясниха, че сега се прави машинно изкърпване на пътя за Синаговци. Ремонтът ще приключи до две седмици. Натовареният тежкотоварен трафик  се дължи на строително-монтажните работи, които се извършват при модернизацията на основен път Е79 Видин - Монтана - Враца. В момента се ремонтира и част от пътя Кула - Грамада - Срацимирово, на който е въведена краткотрайна организация на придвижването и е неразрешено прекосяването на камиони над 12 т. Тежкотоварният трафик се пренасочва през Грамада - Синаговци - Дунавци. Тежкотоварният трафик ще продължи да минава през Грамада - Синаговци - Дунавци до привършване на двата обекта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР